MOVIE QUOTES

With all the bad news in the world today, I thought we could all use a change of pace.  Therefore, below please find a quiz of famous movie quotes.  If you are a movie buff, it should not be too difficult.

Good luck, and no peeking at the internet.  This is not an “open book” quiz.

  1. “I love the smell of napalm in the morning” – (a) Platoon; (b) The Deer Hunter; (c) Apocalypse Now; (d) Hurt Locker
  2. “They call me Mr. Tibbs” – (a) In the Heat of the Night; (b) Mr. Tibbs; (c) Mr. Tibbs II; (d) Raisin in the Sun
  3. “Here’s looking at you, kid” – (a) The Maltese Falcon; (b) The Guns of Navarone; (c) The African Queen; (d) Casablanca
  4. Stella!” – (a) A Streetcar Named Desire; (b) Cat on a Hot Tin Roof; (c) Stella Goes to Mardi Gras; (d) On the Waterfront
  5. “A martini, shaken, not stirred – (a) Dr. No; (b) Goldfinger; (c) From Russia with Love; (d) Thunderball
  6. “Show me the money” – (a) Greed; (b) Jerry Maguire; (c) Wall Street; (d) The Great Gadsby
  7. “I want to be alone” – (a) Sleepless in Seattle; (b) It Happened One Night; (c) Grand Hotel; (d) The Good Earth
  8. “Toga!  Toga!” – (a) Animal House; (b) Ben Hur; (c) Gladiator; (d) The Ten Commandments
  9. “I’ll get you, my pretty, and your little dog too” – (a) Turner and Hootch; (b) Alice in Wonderland; (c) The Wizard of Oz; (d) Shrek
  10. “You know how to whistle, Steve?  You just put your lips together and blow.” – (a) Funny Girl; (b) Cover Girl; (c) The Days of Wine and Roses; (d) To Have and Have Not
  11. “Tomorrow is another day.” – (a) Django; (b) The Last King of Scotland; (c)  Gone with the Wind; (d) The Help
  12. “You want me to hold the chicken, huh?  [Yes.]  I want you to hold it between your knees.”  – (a) Five Easy Pieces; (b) One Flew Over the Cuckoo’s Nest; (c) All About Eve; (d) Sunset Boulevard
  13. “A boy’s best friend is his mother.” (a) Mommie Dearest; (b) Psycho; (c) Big Mama; (d) Mama Leone
  14. “Hello gorgeous.” – (a) Tootsie; (b) Some Like It Hot; (c) Funny Girl; (d) Chicago
  15. “It was beauty killed the beast.” – (a) Beauty and the Beast; (b) Godzilla!; (c) Mighty Joe Young; (d) King Kong
  16. “You’re going out a youngster, but you’ve got to come back a star.” – (a) 42nd Street; (b) Mame; (c) Funny Girl; (d) Chicago
  17. “If you build it, he will come” – (a) The Natural; (b) Bull Durham; (c) The Babe Ruth Story; (d) Field of Dreams
  18. “There’s no crying in baseball.” – (a) Major League; (b) Eight Men Out; (c) The Pride of the Yankees; (d) A League of Their Own
  19. “I’ll have what she’s having.” (a) When Harry Met Sally; (b) Romancing the Stone; (c) Sleepless in Seattle; (d) Dude Ranch
  20. “Funny? How? Like a clown?  I’m here to fxxxin amuse you?” (a) Scarface; (b) Angels with Dirty Faces; (c) Public Enemy; (d) Goodfellas

Answers: 1. (c); 2. (a); 3. (d); 4. (a); 5. (b); 6. (b); 7. (c); 8. (a); 9. (c); 10. (d); 11. (c); 12. (a); 13. (b); 14. (c); 15. (d); 16. (a); 17. (d); 18. (d); 19. (a); 20. (d)

 

 

Advertisements

2 thoughts on “MOVIE QUOTES

  1. For those who want to check their answers, without the effort of going back and forth
    1 “I love the smell of napalm in the morning” (c) Apocalypse Now
    2 “They call me Mr. Tibbs” (a) In the Heat of the Night
    3 “Here’s looking at you, kid” (d) Casablanca
    4 Stella!” (a) A Streetcar Named Desire
    5 “A martini, shaken, not stirred (b) Goldfinger
    6 “Show me the money” (b) Jerry Maguire
    7 “I want to be alone” (c) Grand Hotel
    8 “Toga! Toga!” (a) Animal House
    9 “I’ll get you, my pretty, and your little dog too” (c) The Wizard of Oz
    10 “You know how to whistle, Steve? You just put your lips together and blow.” (d) To Have and Have Not
    11 “Tomorrow is another day.” (c) Gone with the Wind
    12 “I want to be alone.” (a) Grand Hotel
    13 “A boy’s best friend is his mother.” (b) Psycho
    14 “Hello gorgeous.” (c) Funny Girl
    15 “It was beauty killed the beast.” (d) King Kong
    16 “You’re going out a youngster, but you’ve got to come back a star.” (a) 42nd Street
    17 “If you build it, he will come” (d) Field of Dreams
    18 “There’s no crying in baseball.” (d) A League of Their Own
    19 “I’ll have what she’s having.” (a) When Harry Met Sally
    20 “Funny? How? Like a clown? I’m here to fxxxin amuse you?” (d) Goodfellas
    I failed, miserably, but I’m not taking 2 dings for missing “I want to be alone” TWICE (question 7 & 12)!! Larry – guess you guys are just gonna have to visit us in sunny Fla and we’ll make several excursions to the movies. Whaddya say? Happy Holidays to the Jacob family.

    • Sorry for the dupe question. After someone else pointed it out to me I posted an amendment. We’re not going to FL this year. Taking family to Jamaica for Nancy’s 70th. Best to Rick.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s