POP CULTURE QUIZ

My darling and devoted wife claims I have a very limited knowledge of pop culture. Perhaps, but let’s test your knowledge. You know the drill: no peeking at the internet. Don’t ask “Alexa” or “Siri.” Good luck.

1. Each of the following movies won the Oscar for “Best Picture, EXCEPT:
(a) Crash; (b) Argo; (c) Goodfellas; (d) Moonlight

2. Who played the character, “Monica” on the hit comedy TV show, “Friends?” (a) Jennifer Aniston; (b) Sara Summers; (c) Lisa Kudrow; (d) Courtney Cox

3. What entertainer was born in Steubenville, Ohio?
(a) Dean Martin; (b) Bing Crosby; (c) Jack Benny; (d) Liberace

4. Which of the below actors played “Danno” on the original “Hawaii 50” tv series? (a) Al Harrington; (b) Buddy Ebsen; (c) Larry Manetti; (d) James MacArthur

5. Steven Spielberg directed each of the below movies, EXCEPT:
(a) “Duel;” (b) “Jurassic Park;” (c) “Raiders of the Lost Arc;” (d) “Midway”

6. The 2019 Emmy Award winner for Best Comedy was (a) Modern Family; (b) Fleabag; (c) The Handmaid’s Tale; (d) The Marvelous Mrs. Maisel

7. Which of the below actors won the 2019 “Oscar” for “Best Actor?”
(a) Rami Malek; (b) Daniel Kaluuya; (c) Denzel Washington; (d) Will Smith

8. In the famous Abbott and Costello comedy routine “Who’s on First,” the name
of the second baseman is: (a) “What;” (b) “When;” (c) “Tomorrow;” (d) “I don’t know.”

9. Which child actor debuted in the tv show “Little House on the Prairie?”
(a) Ed Furlong; (b) Richard Thomas; (c) Jerry Mathers; (d) Jason Bateman

10. Each of the following is a show created by Dick Wolf, EXCEPT:
(a) South Beach; (b) Law and Order; (c) Boston Legal; (d) Chicago Justice

11. Which movie featured music by Simon and Garfunkle, including megahit “Sounds of Silence?” (a) The Apartment; (b) The Graduate; (c) Eyes without a Trace; (d) A Patch of Blue

12. Which of the below actresses won the 2019 Oscar for “Best Actress?”
(a) Frances McDormand; (b) Meryl Streep; (c) Julianne Moore; (d) Olivia Colman

13. The rock ‘n roll song, “Rock Around the Clock” was featured in which of these movies? (a) Blackboard Jungle; (b) The Rockers; (c) The Survivors; (d) Teen Angel

14. Each of the following was a member of the “Rat Pack,” EXCEPT:
a. Peter Lawford; (b) Dean Martin; (c) Vic Damone; (d) Frank Sinatra

15. Who was the first host of “Jeopardy (1964-1975)?”
(a) Pat Sajak; (b) Alex Trebek; (c) Art Fleming; (d) Chuck Barris

16. Which famous actor appeared on “The Fresh Prince of Bel Air?”
(a) Will Smith; (b) Denzel Washington; (c) Brian Forster; (d) Fred Savage

17. The hit song, “Raindrops Keep Falling on My Head” was featured in which movie? (a) Bonnie and Clyde; (b) Cool Hand Luke; (c) Butch Cassidy and the Sundance Kid; (d) Eyes without a Trace

18. Whose birth name was Bernie Schwartz? (a) Tony Curtis; (b) Kirk Douglas; (c) Robert Mitchum; (d) Peter O’Toole

19. Which rapper was born Curtis James Jackson, III
(a) Lil Wayne; (b) Eminem; (c) LL Cool J; (d) “Fitty” Cent

20. Name the original host of the tv game show, “The Match Game.”
(a) Don Pardo; (b) Art Fleming; (c) Pat Sajak; (d) Gene Rayburn

21. Benjamin Kubelsky was the birth name of what famous entertainer? (a) George Burns; (b) Don Rickles; (c) Bob Hope; (d) Jack Benny

22. Which movie won the Oscar for Best Picture in 2019? (a) A Star Is Born; (b) Bohemian Rhapsody; (c) Green Book; (d) Call Me By Your Name

23. Each of the following movies featured Jack Nicholson, EXCEPT: (a) Midnight Cowboy; (b) Chinatown; (c) The Shining; (d) Easy Rider

24. The movie that won the first “Oscar” for Best Picture was (a) “Jazz Singer;” (b) “Wings;” (c) “All Quiet on the Western Front;” (d) “Grand Hotel”

25. Who played “Trixie” on “The Honeymooners?” (a) Jayne Meadows; (b) Audrey Meadows; (c) Sara Summers; (d) Joyce Randolph

ANSWERS
1. (c); 2. (d); 3. (a); 4. (d); 5.(d); 6.(b); 7. (a) (for “Bohemian Rhapsody”); 8. (a); 9. (b); 10. (c); 11. (b); 12.(d); 13. (a); 14. (c); 15.(c); 16. (a); 17. (c); 18. (a); 19. (d); 20. (d); 21. (d); 22. (c); 23. (a); 24. (b); 25. (d).

Let me know how you did. Also, I am happy to accept suggested questions for my next quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s