VETERANS DAY QUIZ

Many of you have requested a quiz. So, here it is, and in honor of Veterans Day it has a military theme. Good luck and no peeking at the internet. No consulting “Alexa.”

1. Who was the US president during the first war against the Barbary Pirates? (a) George Washington, (b) John Adams, (c) Thomas Jefferson, (d James Monroe

2. The WWI battle that inspired the poem “In Flanders Field” took place in (a) Ardennes, (b) Charleroi, (c) Gallipoli, (d) Ypres

3. Each of the following presidents had been renowned generals, EXCEPT: a) Teddy Roosevelt, (b) Andrew Jackson, (c) Zachary Taylor, (d) Franklyn Pierce

4. “Pickett’s Charge” was the turning point of what Civil War battle? (a) Bull Run, (b) Manassas, (c) Gettysburg, (d) Fredericksburg

5. The “Shot Heard ‘Round the World” refers to which Revolutionary War battle? (a) Boston, (b) Lexington, (c) Concord, (d) NY

6. Tripoli, the stronghold of the Barbary Pirates, was located in what present-day country? (a) Libya, (b) Algeria, (c) Tunisia, (d)Egypt

7. The Alamo is located in which city? (a) Houston, (b) San Antonio, (c) Austin, (d) Galveston

8. The US fought the Gulf War against (a) Iran, (b) Syria, (c) Kuwait, (d) Iraq

9. Who said “Damn the torpedoes; full speed ahead.” (a) David Farragut, (b) John Paul Jones, (c) Ethan Allen, (d) Jonathan Eli

10. Which was resulted in the highest number of casualties? (a) WWI, (b) WWII, (c) Korean War, (d) Civil War

11. Fort Sumter is located in which state? (a) North Carolina, (b) South Carolina, (c) Georgia, (d) Alabama

12. Custer’s Last Stand took place in which modern-day state? (a) North Dakota, (b) South Dakota, (c) Montana, (d) Idaho

13. Each of the following was a WWII battle in the Pacific theatre, EXCEPT (a) El Alamein, (b) Guadalcanal, (c) Okinawa, (d) Midway

14. Who was the US President during WWI? (a) Teddy Roosevelt, (b) Woodrow Wilson, (c) William Howard Taft, (d) Warren Harding

15. When General Douglas MacArthur said “I shall return,” to which country was he referring? (a) Australia, (b) New Guinea, (c) Guam, (d) Philippines

16. The Korean War began in (1) 1949, (b) 1950, (c) 1951, (d) 1952

17. Who was president during the Spanish-American War? (a) Grover Cleveland, (b) James Garfield, (c) Rutherford B. Hayes, (d) William McKinley

18. Where is Mt. Suribachi? (a) Iwo Jima, (b) Okinawa, (c) Tarawa, (d) Japan

19. Where is Vicksburg? (a) Alabama, (b) Louisiana, (c) Missouri, (d) Mississippi

20. When was the Veterans Administration founded? (a) 1870, (b) 1930, (c) 1950, (d) 1972

ANSWERS: 1. c; 2. d; 3. a; 4. c; 5. c; 6. a; 7. b; 8. d; 9. a; 10. d; (more than all the other wars combined. 11. b; 12. c; 13. a; 14. b; 15. d; 16. b; 17. d. 18. a; 19. d; 20. b.

Well, there you have it. Tell me how you did, good or (as my grandson used to say) not so good.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s