MOVIE QUOTES

Every so often, I try to change things up with a light-hearted blog like a fun quiz.  This one is on famous movie quotes.  To lighten the load even further, most of them are humorous quotes.  I don’t think that most of them are too hard, but I had to throw in a few curveballs to challenge the true movie buffs.  Some people complain my quizzes are too hard, so in order to make it easier for you, it is only necessary to name the movie, not the actor who said it.  Good luck, and no peeking at the internet.  This is not an “open book” quiz.

  1.  “Surely, you cannot be serious.  I am serious, and don’t call me Shirley.”

a.  Inside Out;  b.  Airplane;  c.  Airport;  d.  The Other Guys

2.  “Bond, James Bond.”

a.  Thunderball;  b.  Dr. No;  c.  Goldfinger; d.  Casino Royale

a.  Iron Man;  b.  Big;  c.  Blues Brothers;  d.  The Graduate

3.  Pardon my French, but Cameron is so tight that if you stuck a lump of coal up his a*s, in two weeks you’d have a diamond.”

a.  Ferris Bueller’s Day off;  b.  Anchorman;  c.  21 Jump Street; d.  Animal House

4.  “There’s no crying in baseball.”

a.  Bull Durham;  b. Major League; c. Field of Dreams; d.  A League of Their Own.

5.  “I’ll have what she’s having.”

a.  Romancing the Stone;  b. Get Hard;  c. When Harry Met Sally; d. Sleepless in Seattle

6.  “Hello?  Hello?  Anybody Home?”

a.  Animal House;  b.  Dumb and Dumber;  c.  A Fish Called Wanda;  d.  Back to the Future

7.  “I’m a mog – half man, half dog.  I’m my own best friend.”

a.  Animal Crackers;  b. Spaceballs; c.  Airplane; d.  Home Alone

8.  “I coulda been a contender.”

a.  Bronx Tale; b.  Goodfellas;  c.  The French Connection;  d.  On the Waterfront

9.  “Go ahead, make my day.”

a.  Dirty Harry;  b.  Die Hard;  c.  Sudden Impact;  d.  Platoon

10.   “If I’m not back in five minutes, just wait longer.”

a.  Naked Gun; b.  Home Alone; c. Ace Ventura Pet Detective;  d. Ferris Beuller’s Day Off

11.  “You talkin to me?

a.  Taxi Driver; b. Scarface; c. The Professional; d. A Bronx Tale

12.  “Rosebud”

a.  The Good Earth; b.  Citizen Kane; c. Kings Row; d. Mildred Pierce

13.  “You had me at ‘hello.'”

a.  Mister Roberts; b.  Jerry Maguire;  c.  Romancing the Stone; d.  Sleepless in Seattle

14.  “You’re gonna need a bigger boat.”

a.  The Perfect Storm; b.  Kane Mutiny; c. Jaws;  d.  Moby Dick

15.  “Round up the Usual Suspects.”

a.  Murder on the Orient Express; b.  Defiant Ones; c.  Casablanca; d. Dirty Harry

16.  “One morning I shot an elephant in my pajamas.  How he got in my pajamas I’ll never know.”

a.  Duck Soup;   b.  Oh God;  c.  A Night at the Opera;  d.  Animal Crackers

17.  “Here’s Johnny!”

a.  Johnny Belinda;  b.  The Shining;  c.  The Johnny Carson Story;  d.  Halloween

18.  “Is it safe?”

a.  Marathon Man;  b.  The Hangover;  c.  The Exorcist;  d.  Young Frankenstein

19. “I’ll kill you last.”

a.  Angels with Dirty Faces;  b.  The Terminator II;  c.  Commando;  d.  Tombstone

20.  “Who’s on first?”

a.  Abbot and Costello Go to Hollywood;  b.  The Naughty Nineties;  c.  Caddyshack;  d.  The Best of Abbot and Costello

21.  “Say hello to my little friend.”

a.  A Fistful of Dollars; b.  Dirty Harry;  c.  The French Connection;  d.  Scarface

22.  “Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.”

a.  Casablanca;  b.  The Great Gadsby;  c.  Public Enemy; d. Scarface

23.  “I could dance with you till the cows come home.  On second thought, I’d rather dance with the cows when you come home.”

a.  Animal Crackers;  b. Naked Gun;  c. Airport;  d.  Duck Soup

24.  “See, women need a reason for having sex, men just need a place.”

a.  City Slickers;  b. The Blues Brothers;  c.  When Harry Met Sally; d.  Sleepless in Seattle

25.  “Win just one for the Gipper.”

a.  The George Gipp Story;  b.  The Vince Lombardi Story;  c.

Brian’s Song;  d.  Knute Rockne All American

Answers

  1.  (b);  2. (b); 3.  a;  4. (d);  5. (c);  6.  (d);  7. (b);  8.  (d);  9.  c;  10.  (c);  11. (a);  12. (b);  13. (b);  14. (c);  15. (c);  16. (d);  17. (b);  18. (a);  19. (c);  20. (b);  21. (d);  22. (a);  23. (d);  24. (a);  25. (d)

Well, there you have it.  How did you do?  If you’re a movie buff, I imagine you got most of them correct.  Please let me know.  Also, if you have some favorites that I did not include, please send them to me.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s