MOVIE QUOTES

With all the bad news in the world today, I thought we could all use a change of pace.  Therefore, below please find a quiz of famous movie quotes.   Some people complain my quizzes are too hard, so in order to make it easier for you, it is only necessary to name the movie, not the actor who said it.  Good luck, and no peeking at the internet.  This is not an “open book” quiz.

  1.  “Surely, you cannot be serious.  I am serious, and don’t call me Shirley.”

a.  Inside Out;  b.  Airplane;  c.  Airport;  d.  The Other Guys

2.  “Plastics”

a.  Iron Man;  b.  Big;  c.  Blues Brothers;  d.  The Graduate

3.  Pardon my French, but Cameron is so tight that if you stuck a lump of coal up his a*s, in two weeks you’d have a diamond.”

a.  Ferris Bueller’s Day off;  b.  Anchorman;  c.  21 Jump Street; d.  Animal House

4.  “There’s no crying in baseball.”

a.  Bull Durham;  b. Major League; c. Field of Dreams; d.  A League of Their Own.

5.  “I’ll have what she’s having.”

a.  Romancing the Stone;  b. Get Hard;  c. When Harry Met Sally; d. Sleepless in Seattle

6.  “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

a.  It Happened One Night;  b.  Gone with the Wind;  c.  A Fish Called Wanda;  d.  The Misfits

7.  “I’m going to make him an offer he can’t refuse.”

a.  The Untouchables;  b. The Godfather; c.  Public Enemy; d.  American Gangster

8.  “I coulda been a contender.”

a.  Bronx Tale; b.  Goodfellas;  c.  The French Connection;  d.  On the Waterfront

9.  “Go ahead, make my day.”

a.  Dirty Harry;  b.  Die Hard;  c.  Sudden Impact;  d.  Platoon

10.   “I’m ready for my close-up.”

a.  All about Eve; b.  Citizen Kane; c.  Sunset Boulevard;  d. Rear Window

11.  “You talkin to me?

a.  Taxi Driver; b. Scarface; c. The Professional; d. A Bronx Tale

12.  “Rosebud”

a.  The Good Earth; b.  Citizen Kane; c. Kings Row; d. Mildred Pierce

13.  “You had me at ‘hello.'”

a.  Mister Roberts; b.  Jerry Maguire;  c.  Romancing the Stone; d.  Sleepless in Seattle

14.  “You’re gonna need a bigger boat.”

a.  The Perfect Storm; b.  Kane Mutiny; c. Jaws;  d.  Moby Dick

15.  “Round up the Usual Suspects.”

a.  Murder on the Orient Express; b.  Defiant Ones; c.  Casablanca; d. Dirty Harry

16.  “One morning I shot an elephant in my pajamas.  How he got in my pajamas I’ll never know.”

a.  Duck Soup;   b.  Oh God;  c.  A Night at the Opera;  d.  Animal Crackers

17.  “Here’s Johnny!”

a.  Johnny Belinda;  b.  The Shining;  c.  The Johnny Carson Story;  d.  Halloween

18.  “Is it safe?”

a.  Marathon Man;  b.  The Hangover;  c.  The Exorcist;  d.  Young Frankenstein

19. “I’ll kill you last.”

a.  Angels with Dirty Faces;  b.  The Terminator II;  c.  Commando;  d.  Tombstone

20.  “Who’s on first?”

a.  Abbot and Costello Go to Hollywood;  b.  The Naughty Nineties;  c.  Caddyshack;  d.  The Best of Abbot and Costello

21.  “Say hello to my little friend.”

a.  A Fistful of Dollars; b.  Dirty Harry;  c.  The French Connection;  d.  Scarface

22.  “Keep your friends close, but your enemies closer.”

a.  The Godfather;  b.  The Godfather Part II;  c.  Public Enemy; d. Scarface

23.  “Greed, for lack of a better word, is good.”

a.  The Great Gadsby;  b.  Trading Places;  c.  Moneyball;  d.  Wall Street

24.  “Nobody puts Baby in a corner.”

a.  Dirty Dancing;  b. The Blues Brothers;  c.  Kindergarden Cop; d.  The Maltese Falcon

25.  “Win just one for the Gipper.”

a.  The George Gipp Story;  b.  The Vince Lombardi Story;  c.

Brian’s Song;  d.  Knute Rockne All American

Answers

  1.  (b);  2. (d); 3.  a;  4. (d);  5. (c);  6.  (b);  7. (b);  8.  (d);  9.  c;  10.  (c);  11. (a);  12. (b);  13. (b);  14. (c);  15. (c);  16. (d);  17. (b);  18. (a);  19. (c);  20. (b);  21. (d);  22. (b);  23. (d);  24. (a);  25. (d)

Well, there you have it.  How did you do?  If you’re a movie buff, I imagine you got most of them correct.  Please let me know.

 

 

Advertisements

One thought on “MOVIE QUOTES

  1. For fellow lazy retirees – the expanded answer sheet
    1.  “Surely, you cannot be serious.  I am serious, and don’t call me Shirley.” b.  Airplane;
    2.  “Plastics” d.  The Graduate
    3.  Pardon my French, but Cameron is so tight that if you stuck a lump of coal up his a*s, in two weeks you’d have a diamond.” a.  Ferris Bueller’s Day off
    4.  “There’s no crying in baseball.” d.  A League of Their Own.
    5.  “I’ll have what she’s having.” c. When Harry Met Sally
    6.  “Frankly, my dear, I don’t give a damn.” b.  Gone with the Wind
    7.  “I’m going to make him an offer he can’t refuse.” b. The Godfather;
    8.  “I coulda been a contender.” d.  On the Waterfront
    9.  “Go ahead, make my day.” c.  Sudden Impact; 
    10.   “I’m ready for my close-up.” c.  Sunset Boulevard;
    11.  “You talkin to me? a.  Taxi Driver;
    12.  “Rosebud” b.  Citizen Kane
    13.  “You had me at ‘hello.’” b.  Jerry Maguire; 
    14.  “You’re gonna need a bigger boat.” c. Jaws; 
    15.  “Round up the Usual Suspects.” c.  Casablanca
    16.  “One morning I shot an elephant in my pajamas.  How he got in my pajamas I’ll never know.” d.  Animal Crackers
    17.  “Here’s Johnny!” b.  The Shining; 
    18.  “Is it safe?” a.  Marathon Man;
    19. “I’ll kill you last.” c.  Commando
    20.  “Who’s on first?” b.  The Naughty Nineties; 
    21.  “Say hello to my little friend.” d.  Scarface
    22.  “Keep your friends close, but your enemies closer.” b.  The Godfather Part II;
    23.  “Greed, for lack of a better word, is good.” d.  Wall Street
    24.  “Nobody puts Baby in a corner.” a.  Dirty Dancing
    25.  “Win just one for the Gipper.” d.  Knute Rockne All American

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s