MOVIE QUOTES

Enough bad news, already. I thought we could all benefit from a break from all the serious news in the world today from the economy, to Hillary’s emails, to ISIS beheadings, to Iran’s push to become a nuclear power, to Russia’s and North Korea’s sabre rattling..

So, below please find my latest quiz. This time it is quotes from the movies. Test your knowledge below. Have fun! As always, no peeking at the answers.

1. “Heeeere’s Johnny!”
a. The Johnny Carson Story
b. The Shining
c. Home Alone
d. Scary Movie

2. “There’s no crying in baseball.”
a. The Natural
b. Eight Men Out
c. Moneyball
d. A League of Their Own

3. “No, Mr. Bond. I expect you to die.”
a. Dr. No
b. Goldfinger
c. Thunderball
d. From Russia with Love

4. “You can’t handle the truth!”
a. A Few Good Men
b. Five Easy Pieces
c. Chinatown
d. Terminator II

5. “Is it safe?”
a. Mission Impossible
b. War of the Worlds
c. The Boys from Brazil
d. Marathon Man

6. “You had me at ‘hello.’ ”
a. Risky Business
b. Jerry Maguire
c. Princess Bride
d. It Happened One Night

7. “Surely, you can’t be serious. I am serious, and don’t call me Shirley.”
a. Groundhog Day
b. Fletch
c. Airplane
d. Naked Gun

8. “Say hello to my little friend.”
a. Scarface
b. The Godfather
c. Pulp Fiction
d. Goodfellas

9. “If you build it, he will come.”
a. Major League
b. Hoop Dreams
c. Field of Dreams
d. Rudy

10. “I’ll have what she’s having.”
a. Sleepless in Seattle
b. American Pie
c. 22 Jump Street
d. When Harry Met Sally

11. “Plastics.”
a. The Graduate
b. School Ties
c. Night at the Museum
d. All the Kings Men

12. Round up the usual suspects.
a. High Noon
b. The Maltese Falcon
c. Casablanca
d. Rear Window

13. “Rosebud”
a. The Hunger Games
b. Princess Bride
c. Citizen Kane
d. Gone with the Wind

14. “I coulda been a contenda. I coulda been somebody…”
a. Rocky
b. The Karate Kid
c. Raging Bull
d. On the Waterfront

15. “…You’ve got to ask yourself one question. Do I feel lucky? Well, do ya, punk?”
a. Gran Torino
b. Dirty Harry
c. The Good, the Bad and the Ugly
d. Sudden Impact

16. Thank you, sir. May I have another?
a. 21 Jump Street
b. Animal House
c. Dumb and Dumber
d. The Hangover

17. “Do I amuse you? Do you think I’m a clown?”
a. The Public Enemy
b. A Bronx Tale
c. The French Connection
d. Goodfellas

18. “I like you. I’ll kill you last.”
a. Commando
b. Kindergarten Cop
c. Dirty Harry
d. Gran Torino

19. “This is your tent, Aunt Edna.”
a. Goonies
b. Ace Ventura, Pet Detective
c. Fletch Lives
d. Vacation

20. “So let it be written; so let it be done.”
a. The Ten Commandments
b. The Firm
c. Exodus
d. Ben Hur

Answers: 1) b, 2) d, 3) b, 4) a, 5) d, 6) b, 7) c, 8) a, 9) c, 10) d, 11) a, 12) c, 13) c, 14) d, 15) b, 16) b, 17) d, 18) a, 19) d, 20) a

Well, what were your favorites? Did I omit any you like? Let me know.

Advertisements

3 thoughts on “MOVIE QUOTES

  1. I like the quizzes. Thanks! I always thought it was “If you build it ‘they’ will come.” Thanks for the correction.
    Blog subject suggestion: The Republican Senators’ Open Letter to the Leaders of the Islamic Republic of Iran. I think this subject ought to demonstrate your even-handed treatment of missteps on both sides of the aisle. Or, if not, I’d be interested to find out if there is any way to view this action as productive.

    • I also thought it was “they,” but Wikipedia said “he,” so  I went with that.  On iran, waiting for a while to see what happens.  May be playing golf this weekend.   Reading Truman’s bio now .  Very interesting.   He is one of my hero president s.  Best to Rick. 

      Lj

      Sent via the Samsung Galaxy S™ III, an AT&T 4G LTE smartphone

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s