WHO AM I

It’s quiz time again. In this one, I have presented clues regarding a person’s identity, and your task is to identify that person. Good luck!

1. I am the wealthiest rapper.

a. Jay Z
b. “Fitty” Cent
c. Dr. Dre
d. Master P

2. I am a film and tv actor. I have appeared in the movie, “Apollo 13,” and the tv series, “The Following.” My first movie was “Animal House.”

a. Kevin Bacon
b. Tim Matheson
c. Elliot Gould
d. Tom Hanks

3. I am the only one of the four presidents whose likeness is sculpted on Mt. Rushmore who served in the 20th century.

a. Franklyn D. Roosevelt
b. Theodore Roosevelt
c. Abraham Lincoln
d. Dwight Eisenhower

4. I am an African American civil rights leader famous for refusing to give up my seat on a bus to a white person. This action triggered a bus boycott in
Alabama.

a. Martin Luther King
b. Medgar Evers
c. Rosa Parks
d. Ella Baker

5. I appeared in several movies such as “Dial M for Murder” and “Rear Window.” I married a prince.

a. Audrey Hepburn
b. Grace Kelly
c. Myrna Loy
d. Ingrid Bergman

6. I was a naval commander for the American colonists during the Revolutionary War. During a sea battle with a British warship, when the British commander demanded my surrender I brazenly declared “I have not yet begun to fight.”

a. Nathanael Greene
b. Stephen Decatur
c. James Clinton
d. John Paul Jones

7. I am an actor. Two of my earliest films were “Encino Man” and “School Ties.”

a. Brendan Fraser
b. Ben Affleck
c. Matt Damon
d. Tom Cruise

8. I was born in Macedonia. I conquered the known world by age 32.

a. Attila the Hun
b. Napoleon
c. Alexander the Great
d. Charlemagne

9. I am generally considered to have been the greatest field commander in Israeli history. I was involved as a soldier or a commander in every Israeli conflict from 1948 to 1982. Also, I served as Prime Minister.

a. Menachem Begin
b. Ariel Sharon
c. Benjamin Netanyahu
d. David Ben Gurion

10. I am an actor, producer and director of films. I appeared in “Tin Cup,” The Bodyguard,” and “Wyatt Earp.” I have won two Academy Awards.

a. Tom Berenger
b. Tom Cruise
c. Kevin Costner
d. Tom Hanks

11. I was an American poet. My most famous poem is “Leaves of Grass.”

a. Walt Whitman
b. Robert Frost
c. e. e cummings
d. Emily Dickinson.

12. I won the gold medal in the floor exercise in women’s gymnastics in the 2012 Olympics.

a. Jordan Wieber
b. Gabby Douglas
c. Kyla Ross
d. Ally Raisman

13. I am known as the “Robber Baron” of the US steel industry.
a. Henry Ford
b. John Rockefeller
c. Andrew Carnegie
d. J. P. Morgan

14. My brother and I formed one of the most famous outlaw gangs in the American west.

a. Jesse James
b. Wyatt Earp
c. Butch Cassidy
d. “Wild Bill” Hickock

15. I have written novels set in Long Island, including “Plum Island” and “The Gold Coast.”

a. John Grisham
b. Nelson De Mille
c. James Patterson
d. Ken Follett

16. I won the gold medal in the decathlon in the 1976 Olympics.
a. Dan O’Brien
b. Bob Richards
c. Bruce Jenner
d. Rafer Johnson

17. The Wall Street Journal has named me “Tv’s Premier Business News Anchor.”

a. Maria Bartiromo
b. David Asman
c. John Stossel
d. Lou Dobbs

18. I was President of the US during WWI.

a. Woodrow Wilson
b. Theodore Roosevelt
c. William Howard Taft
d. Warren Harding

19. I was the longest-reigning English monarch.

a. Henry VIII
b. Elizabeth I
c. Elizabeth II
d. Victoria

20. I was the gangster who reputedly fixed the 1919 World Series.
a. Al Capone
b. “Nucky” Thompson
c. Arnold Rothstein
d. Meyer Lansky

ANSWERS
1. c; 2. a; 3. b; 4. c; 5. b; 6. d; 7. a; 8. c; 9. b; 10. c; 11. a; 12. d; 13. c; 14. a; 15. b; 16. c; 17. d; 18. a; 19. d; 20. c

CONCLUSION

I tried to balance the degree of difficulty of the questions, recognizing that the readers will have widely diverse degrees of expertise about any given topic, but it was not easy. I think if you are knowledgeable about a particular topic, you find the question rather easy, otherwise, not so much.
In any case, good luck! In any case, let me know your score.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s