POP CULTURE QUIZ

It’s been a while since I posted my last quiz, and many of my readers are ardent pop culture enthusiasts (including my wife). In addition, with all the heavy problems and issues currently in our lives I thought a little diversion would be welcome. So, here we go. Answers appear below. No peeking at the internet. This is not an “open book” quiz.

1. Name the highest grossing movie of all time.

a. Gone with the Wind
b. Avatar
c. ET
d. Titanic

2. Which author is the biggest seller of fiction books?

a. Agatha Christie
b. Stephen King
c. Danielle Steel
d. Sidney Sheldon

3. In what year were the first Emmy Awards given?

a. 1947
b. 1949
c. 1951
d. 1952

4. Kim Kardashian was married to which NBA player?

a. Kobe Bryant
b. Kevin Love
c. Tony Parker
d. Kris Humphries

5. Which pro has the most wins on “Dancing with the Stars?”

a. Derek Hough
b. Cheryl Burke
c. Kim Johnson
d. Mark Ballas

6. What show won the 2013 Emmy for Best Drama?

a. Breaking Bad
b. Homeland
c. Suits
d. Mad Men

7. Which play won the 2014 Tony for Best Play?

a. Casa Valentina
b. Mothers and Sons
c. All the Way
d. Act One

8. Who was the sex symbol on the “Mouseketeers” in the 1950s?

a. Candice Bergen
b. Sharon Baird
c. Annette Funicello
d. Marilyn Monroe

9. In the 1950s Clint Eastwood was featured in which television “Western?”

a. Sugarfoot
b. Rawhide
c. Wagon Train
d. Nine Guns West

10. Name the female lead in “Casablanca.”

a. Claudette Colbert
b. Katherine Hepburn
c. Rita Hayworth
d. Ingrid Bergman

11. Which show won the 2014 Tony for Best Musical?

a. Aladdin
b. Kinky Boots
c. A Gentlemen’s Guide to Love and Murder
d. Rocky

12. Which television show has won the most Emmys?

a. All in the Family
b. Cheers
c. The Simpsons
d. Saturday Night Live

13. Who has the most Emmys?

a. Sheila Nevins
b. Mary Tyler Moore
c. Carroll O’Connor
d. Roone Arledge

14. Who played “Michael” in “All in the Family?”

a. Norris Selkirk
b. Rob Reiner
c. Jerry Mathers
d. Robert Klinghofer

15. What Ford car was named after Henry Ford’s son?

a. Fairlane
b. Mustang
c. Henry
d. Edsel

16. What was Lindsay Lohan’s first gig?

a. Actress
b. Television performer
c. Model
d. Author

17. Each of the following “Dancing with the Stars” amateurs have won EXCEPT:

a. Emmitt Smith
b. Jason Taylor
c. Shawn Johnson
d. Kelly Burke

18. The following appeared in “Cheers” EXCEPT:

a. Eric Palladino
b. George Wendt
c. Ted Danson
d. Tom Skerritt

19. Who played “The Rifleman?”

a. James Garner
b. Andy Devine
c. Chuck Connors
d. Fred Dryer

20. The movie “School Ties” featured future stars Brendan Frazier, Matt Damon and Ben Affleck. What future television show star was also featured in the film?

a. Jon Hamm
b. Kevin Bacon
c. Bill Murray
d. Chris O’Donnell

21. Each of the following is a Canadian actor EXCEPT:

a. A. J. Cook
b. Raymond Burr
c. Sam Worthington
d. William Shatner

22. Each of the following is an Australian actor EXCEPT”:

a. John Vernon
b. Cate Blanchette
c. Toni Collette
d. Chris Hemsworth

23. Each of the following is a British actor EXCEPT:

a. Daniel Day-Lewis
b. John Hurt
c. Terence Stamp
d. Eric Bana

24. Regis Philbin got his start working as a page for which late night talk show host?

a. Joey Bishop
b. Merv Griffin
c. Jack Paar
d. Johnny Carson

25. Who was born Marion Robert Morrison?

a. Randolph Scott
b. Tony Curtis
c. John Wayne
d. Edward G. Robinson

Answers: 1. (b); 2. (a) (approx. 2 billion); 3. (b); 4. (d); 5. (a); 6. (a); 7. (c); 8. (c); 9. (b); 10. (d); 11. (c); 12. (d) (40); 13. (a)(27); 14. (b); 15. (d); 16. (c); 17. (b); 18. (a); 19. (c); 20. (d); 21. (c); 22. (a); 23. (d); 24. (d); 25. (c)

CONCLUSION

For all you pop culture fiends who are addicted to reality and celebrity shows, this is your chance to show off your knowledge. Let me know your score.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s