MOVIES QUIZ

Due to popular demand by readers, I am posting another quiz. This one is something different. Are you a movie buff? Think you know your stuff? Take my quiz and find out. No peeking at the answers, and no surfing the internet.

1. Which movie won the first Academy Award?

a. The Jazz Singer
b. Wings
c. Grand Hotel
d. All Quiet on the Western Front

2. Which of the below listed movies received the most Academy Award nominations?

a. Ben Hur
b. Gone with the Wind
c. All About Eve
d. The Godfather

3. What was the most Academy Awards nominations received by a movie?

a. 12
b. 13
c. 14
d. 15

4. Which of the below listed moves won the most Academy Awards?

a. Gone with the Wind
b. West Side Story
c. Lord of the Rings
d. Casablanca

5. What was the most Academy Awards received by a movie?

a. 8
b. 9
c. 10
d. 11

6. Who has won the most Best Actor Academy Awards?

a. Daniel Day-Lewis
b. Spencer Tracy
c. Jack Nicholson
d. Tom Hanks

7. Who was the only actor to win the Best Actor Academy Award in consecutive years?

a. Jack Nicholson
b. Dustin Hoffman
c. Tom Hanks
d. Spencer Tracy

8. Which actress has won the most Best Actress Academy Awards?

a. Katherine Hepburn
b. Meryl Streep
c. Bette Davis
d. Hilary Swank

9. Which actress has received the most Best Actress Academy Award nominations?

a. Joanne Woodward
b. Bette Davis
c. Katherine Hepburn
d. Meryl Streep

FAMOUS QUOTES – Select the movie from which the below quotes were taken.

10. “Frankly my dear, I don’t give a damn.”

a. Top Gun
b. It Happened One Night
c. Gone with the Wind
d. Mrs. Miniver

11. “I coulda been a contender.”

a. On the Waterfront
b. The Godfather
c. War and Peace
d. Woman of the Year

12. “Round up the usual suspects.”

a. The Maltese Falcon
b. Key Largo
c. The African Queen
d. Casablanca

13. “Go ahead, make my day.”

a. Dirty Harry
b. Commando
c. Sudden Impact
d. Rocky IV

14. “You talking to me?”

a. Taxi Driver
b. Rocky
c. West Side Story
d. Sunset Boulevard

15. “They Call Me Mr. Tibbs.”

a. They Call Me Mr. Tibbs
b. Lillies of the Field
c. Driving Miss Daisy
d. In the Heat of the Night

16. “Bond. James Bond.”

a. Dr. No
b. From Russia with Love
c. Thunderball
d. Goldfinger

17. “What we have here is a failure to communicate.”

a. To Have and Have Not
b. Top Gun
c. The Hustler
d. Cool Hand Luke

18. “You can’t handle the truth.”

a. A Few Good Men
b. Risky Business
c. Unforgiven
d. The Good, the Bad and the UglY

19. “Show me the Money”

a. Moneyball
b. Jerry McGuire
c. The Untouchables
d. White Nights

20. “I’ll have what she’s having.”

a. Romancing the Stone
b. Sleepless in Seattle
c. The Way We Were
d. When Harry Met Sally

21. “Plastics”

a. Wall Street
b. Some Like It Hot
c. The Graduate
d. Marathon Man

22. “There’s no crying in Baseball.”

a. Major League
b. 42
c. The Natural
d. A League of Their Own

23. “I’ll be back.”

a. Kindergarten Cop
b. True Grit
c. The Terminator
d. Predator

24. “Here’s Johnny.”

a. The Johnny Carson Story
b. The Shining
c. It
d. The Exorcist

25. “Don’t call me Shirley.”

a. To Catch a Thief
b. Naked Gun
c. The Sunshine Boys
d. Airplane

26. “Say Hello to my little friend.”

a. Goodfellas
b. Scarface
c. Dirty Harry
d. Public Enemy

27. “Hasta la vista, baby.”

a. Terminator
b. Terminator 2
c. Viva Zapata
d. The Alamo

28. “Rosebud”

a. Mildred Pierce
b. The Good Earth
c. The Fugitive
d. Citizen Kane

29. “Nobody puts ‘baby’ in the Corner.”

a. West Side Story
b. Sunset Boulevard
c. The Way We Were
d. Dirty Dancing

30. “Houston, we have a problem.”

a. Mission to Mars
b. Apollo 13
c. The Alamo
d. How the West Was Won

EXTRA CREDIT

Who hosted the most Academy Awards shows?

a. Johnny Carson
b. Jack Benny
c. Billy Crystal
d. Bob Hope

ANSWERS: 1. b; 2. c; 3. c; 4. c; 5. d; 6. a (3); 7. d (1937-38); 8. a(4); 9. d(14); 10. c; 11. a; 12. d; 13. c; 14. a; 15. d; 16. a; 17. d; 18. a; 19. b; 20. d; 21. c; 22. d; 23. c; 24. b; 25. d; 26. b; 27. b; 28. d; 29. d; 30. b; EC. d (18)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s