THEY SAID IT. FAMOUS PRESIDENTIAL QUOTES.

As many of you know, I have published two “Presidential Quiz” blogs. They were so well received that I have decided to publish another quiz, this one on famous quotes of US presidents. So, here goes. Some are easy; others are hard. A score of 50% would be passing. 80% or more, you’re a presidential scholar. If you get fewer than five right, you are probably not smarter than a 5th grader.

Please identify who said it:

1. “Victory has many fathers, while defeat is an orphan”

a. Nixon
b. JFK
c. FDR
d. Washington

2. “Blessed are the young for they will inherit the national debt.”

a. Obama
b. FDR
c. Hoover
d. Jefferson

3. “You cannot help men permanently by doing for them what they could and should be doing for themselves.”

a. Reagan
b. Bush 41
c. Polk
d. Lincoln

4. “Look, when I was a kid I inhaled frequently. That was the point.”

a. Bush 43
b. Clinton
c. Carter
d. Obama

5. “I did not have sex with that woman.”

a. Clinton
b. Cleveland
c. FDR
d. JFK

6. “What counts is not the size of the dog in the fight. It’s the size of the fight in the dog.”

a. FDR
b. JFK
c. Washington
d. Eisenhower

7. “Government big enough to supply everything you need is big enough to take everything you have.”

a. Washington
b. Jefferson
c. Reagan
d. Bush 43

8. “The only thing we have to fear is fear itself.”

a. JFK
b. Taft
c. FDR
d. Obama

9. “Beware the military-industrial complex.”

a. Eisenhower
b. Washington
c. Wilson
d. Carter

10. “A government is like fire, a handy servant but a dangerous master.”

a. Truman
d. Jefferson
c. Hoover
d. Washington

11. “Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.”

a. Washington
b. Truman
c. Hayes
d. Lincoln

12. “If you want a friend in Washington, get a dog.”

a. Eisenhower
b. Nixon
c. Ford
d. Truman

13. “Government isn’t the solution to our problems; government is the problem.”

a. Reagan
b. Nixon
c. Obama
d. Coolidge

14. Being president is like running a cemetary; you’ve got a lot of people under you, and nobody’s listening.”

a. Lincoln
b. Truman
c. Clinton
d. JFK

15. “I do not chhose to run.”

a. Truman
b. Harding
c. Coolidge
d. Ford

16. “Always be sincere, even if you don’t mean it.”

a. Wilson
b. Jefferson
c. Madison
d. Truman

17. “There is no dignity so impressive and no independence quite so important as living within your means.”

a. Obama
b. Coolidge
c. Hoover
d. Bush 43

18. “I am not a crook.”

a. Cleveland
b. Monroe
c. Jackson
d. Nixon

19. “And so my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.”

a. Washington
b. JFK
c. FDR
d. Tyler

20. “An optimist is presented with a problem and sees an opportunity. A pessimist is presented with an opportunity and sees a problem.”

a. Eisenhower
b. Jefferson
c. Truman
d. Pierce

Extra credit: “How many divisions does the Pope have?”

a. Hitler
b. Churchill
c. FDR
d. Stalin

Answers:

1.(b); 2. (c); 3. (d); 4. (d); 5. (a); 6. (d); 7. (b); 8. (c); 9. (a); 10. (d); 11. (d); 12. (d); 13. (a); 14. (c); 15. (c); 16. (d); 17. (b); 18. (d); 19. (b); 20. (c)
Extra Credit: (d)

CONCLUSION

Good luck. Please post your score, and no cheating on the internet!

Advertisements

One thought on “THEY SAID IT. FAMOUS PRESIDENTIAL QUOTES.

  1. oh no…I only received a 45%, but I must say that I taught/interpreted in classes no higher than 5th grade for many years. We only got to the Revolutionary War by graduation! I must continue my education! Love quizzes and will study my mistakes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s