CHRISTMAS QUIZ

It’s the Christmas Season, or, if you prefer, the Holiday Season. In any event, that means it’s quiz time again. You know the rules; no peaking at the internet. Good luck!

1. St. Nick, on whom Santa Claus is based, was reputed to have been borne in what modern day country?

a. Greece
b. Germany
c. Norway
d. Turkey

2. Which US President declared Christmas a national holiday?

a. Grant
b. Lincoln
c. Pierce
d. Cleveland

3. In what country did Christmas trees originate?

a. Italy
b. US
c. Germany
d. Sweden

4. What was used for the earliest tree decorations?

a. Apples
b. Stars
c. Religious figurines
d. Rheindeer

5. What was the first state to officially recognize Christmas as a holiday?

a. New York
b. Alabama
c. Virginia
d. Delaware

6. What is the best selling record of all time with over 100 million copies sold?

a. Jingle Bells
b. Little Drummer Boy
c. White Christmas
d. 12 Days of Christmas

7. How many Christmas cards are sent in the US annually?

a. Three million
b. 30 million
c. 300 million
d. Three billion

8. Christmas was first celebrated in what city in AD 336?

a. Athens
b. Bethlehem
c. Rome
d. Jerusalem

9. On what date is Boxing Day celebrated?

a. December 15
b. December 24
c. December 26
d. December 31

10. In what country did Boxing Day originate?

a. Norway
b. England
c. Germany
d. Greece

11. What do Dutch children put out Christmas Eve instead of stockings to hold gifts?

a. Boxes
b. Pails
c. Baskets
d. Shoes

12. “Jingle Bells” was originally written for which holiday?

a. New Years
b. Thanksgiving
c. Winter Solstice
d. Easter

13. Radio City’s Christmas Show began in what year?

a. 1920
b. 1933
c. 1938
d. 1955

14. The movie “It’s a Wonderful Life,” which many people believe to be the best Christmas movie ever, starred whom?

a. Tom Cruz
b. Clark Gable
c. Ronald Reagan
d. Jimmy Stewart

15. The leading exporter of Christmas trees is

a. US
b. Russia
c. Canada
d. Norway

Answers: 1. d; 2. a; 3. c; 4. a; 5. b; 6. c; 7. d; 8. c; 9. c; 10. b; 11. d; 12. b; 13. b; 14. d; 15. c

Please report your scores.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s