THEY SAID IT

With all the bad news in the world today, I thought we could all use a change of pace. Therefore, below please find a quiz of famous movie quotes. If you are a movie buff, it should not be too difficult.

Good luck, and no peeking at the internet. Don’t ask “Alexa” or any of her friends. This is not an “open book” quiz.

1. “I love the smell of napalm in the morning” – (a) Platoon; (b) The Deer Hunter; (c) Apocalypse Now; (d) Hurt Locker
2. “They call me Mr. Tibbs” – (a) In the Heat of the Night; (b) Mr. Tibbs; (c) Mr. Tibbs II; (d) Raisin in the Sun
3. “Here’s looking at you, kid” – (a) The Maltese Falcon; (b) The Guns of Navarone; (c) The African Queen; (d) Casablanca
4. “Stella!” – (a) A Streetcar Named Desire; (b) Cat on a Hot Tin Roof; (c) Stella Goes to Mardi Gras; (d) On the Waterfront
5. “Get off my lawn,” – (a) Gran Torino; (b) Dirty Harry; (c) Animal House; (d) The Lawn King
6. “Show me the money” – (a) Greed; (b) Jerry Maguire; (c) Wall Street; (d) The Great Gadsby
7. “You’ll always remember this as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow.” – (a) Blackbeard; (b) The Buccaneer; (c) The Pirates of the Caribbean; (d) The Spanish Main
8. “Say Hello to my little friend.” – (a) The Godfather; (b) Public Enemy; (c) Angels with Dirty Faces; (d) Scarface
9. “Heeere’s Johnny” – (a) The Johnny Carson Story; (b) Johnny Belinda; (c) Johnny Get Your Gun; (d) The Shining
10. “You know how to whistle, Steve? You just put your lips together and blow.” – (a) Funny Girl; (b) Cover Girl; (c) The Days of Wine and Roses; (d) To Have and Have Not
11. “Life is like a box of chocolates” – (a) Forrest Gump; (b) The Waterboy; (c) Philadelphia; (d) The Harry Houdini Story
12. “Tomorrow is another day.” – (a) Django; (b) The Last King of Scotland; (c) Gone with the Wind; (d) The Help
13. “You want me to hold the chicken, huh? [Yes.] I want you to hold it between your knees.” – (a) Five Easy Pieces; (b) One Flew Over the Cuckoo’s Nest; (c) All About Eve; (d) Sunset Boulevard
14. “Rosebud” – (a) Some Like It Hot; (b) Citizen Kane: (c) Chicago: (d) Funny Girl
15. “What we’ve got here is a failure to communicate” – Bull Durham; (b) Cool Hand Luke; (c) Giant; (d) Chicago
16. “I’ll kill you last.” – (a) Goodfellas; (b) Terminator II; (c) Commando; (d) Spartacus
17. “Go ahead, make my day” – (a) Sudden Impact; (b) Dirty Harry; (c) Play Misty for Me; (d) Rawhide
18. “There’s no crying in baseball.” – (a) Major League; (b) Eight Men Out; (c) The Pride of the Yankees; (d) A League of Their Own
19. “I’ll have what she’s having.” (a) When Harry Met Sally; (b) Romancing the Stone; (c) Sleepless in Seattle; (d) Dude Ranch
20. “Funny? How? Like a clown? I’m here to fxxxin amuse you?” (a) Scarface; (b) Angels with Dirty Faces; (c) Public Enemy; (d) Goodfellas

Answers: 1.(c); 2.(a); 3.(d); 4.(a); 5.(a); 6.(b); 7.(c); 8.(d); 9.(d); 10.(d); 11.(a); 12.(c); 13.(a); 14.(b); 15.(b); 16.(c); 17.(a); 18.(d); 19.(a); 20.(d)

Well, how did you do? Let me know.

As a special bonus, below please find some words of wisdom from that renowned philosopher, Yogi Berra. He is reputed to have said all of them, but as Yogi might have put it: “I didn’t say all things I said.”

1. “No one goes there anymore. It’s too crowded.”
2. “When you come to a fork in the road, take it.”
3. “It’s like ‘deja vu’ all over again.”
4. “I always go to funerals, or else they won’t come to mine”
5. And my personal favorite: “It ain’t over till it’s over.”

Advertisements

2 thoughts on “THEY SAID IT

  1. Answer key! *
    1.“I love the smell of napalm in the morning”- (c) Apocalypse Now;
    2. “They call me Mr. Tibbs” – (a) In the Heat of the Night;
    3. “Here’s looking at you, kid” –(d) Casablanca
    4. “Stella!” – (a) A Streetcar Named Desire;
    5. “Get off my lawn,” – (a) Gran Torino;
    6. “Show me the money” – (b) Jerry Maguire;
    7. “You’ll always remember this as the day that you almost caught Captain Jack Sparrow.” – (c) The Pirates of the Caribbean
    8. “Say Hello to my little friend.” – (d) Scarface
    9. “Heeere’s Johnny” – (d) The Shining
    10. “You know how to whistle, Steve? You just put your lips together and blow.” – (d) To Have and Have Not
    11. “Life is like a box of chocolates” – (a) Forrest Gump;
    12. “Tomorrow is another day.” – (c) Gone with the Wind;
    13. “You want me to hold the chicken, huh? [Yes.] I want you to hold it between your knees.” – (a) Five Easy Pieces
    14. “Rosebud” – (b) Citizen Kane
    15. “What we’ve got here is a failure to communicate” – (b) Cool Hand Luke;
    16. “I’ll kill you last.” – (c) Commando;
    17. “Go ahead, make my day” – (a) Sudden Impact

    *LJ – your quizzes are a lot of fun – and a most welcome change of pace – but maybe more fun if we don’t have to scroll back up to check how we did!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s